Qui som

    El grup Vivarium Gerisena es constitueix el 28 d’agost de 1999, a recer de la Fundació Vivarium i sota el mestratge inspirador de Raimon Panikkar, amb qui mantindrà una estreta relació tant a Tavertet com a Garriguella i Cadaqués.
    La denominació Vivarium evoca l’indret de Calàbria on, el segle VI el patrici cristià i prefecte pretorial Cassiodor va fundar un monestir, amb la idea d’encomanar als monjos la tasca de recuperar, conservar i transmetre a les generacions futures el valuós patrimoni cultural dels antics per tal que no es perdés.
    De la mà de Jaume Angelats, rector aleshores de la parròquia de Garriguella, en aquella petita població de l'Alt Empordà ––anomenada Gerisena en època pre-romana–– el grup Vivarium Gerisena comença el seu itinerari.
    Vivarium Gerisena està constituït per una vintena de persones formades en diverses disciplines (filosofia, història, antropologia, art, filologia, salut, psicologia, periodisme, teologia…) i amb una inquietud compartida de recerca i aprofundiment de la dimensió espiritual, des d’una perspectiva interreligiosa i intercultural.
    Amb periodicitat mensual ––de setembre a juny–– les sessions de Vivarium Gerisena s’estructuren en dos moments: mitja hora de meditació i silenci i un parell d’hores llargues de diàleg dialogal a partir de l’estudi conjunt d’una temàtica prèviament consensuada. Després d’una colla d’anys fent camí junts, a part d’aquest treball acadèmic i de reflexió, els membres del grup han conreat també un àmbit molt gratificant d’amistat, que facilita la comunicació d’experiències personals.
    A l’inici, les sessions se centraren en l’estudi de l’obra de Raimon Panikkar, amb la lectura atenta i comentada d’alguna obra seva. Posteriorment han recorregut un ampli periple d’aproximació als textos fundacionals de les grans tradicions de saviesa, tant espirituals com filosòfiques.
    La tardor de 2005, Vivarium Gerisena va proposar compartir amb amics i coneguts la seva experiència positiva, i organitzà la I Trobada de Diàleg Interreligiós i Intercultural a Garriguella. Aquesta jornada, amb un èxit notable de participació, va comptar amb dues edicions consecutives el 2006 i el 2007.
    L’estiu de 2008, seguint la trajectòria personal de Jaume Angelats, Vivarium Gerisena es  trasllada a Cadaqués, per prosseguir ben a prop de la Mediterrània i orientat a sol ixent, una nova etapa de silenci, paraula i acció... El grup continua compartint el treball meditatiu d’estudi i de posada en comú dialogada. La primavera de 2009 impulsa l’obertura de l’espai Silentium a la capella fonda de la Iglesi de Santa Maria de l’Esperança i la tardor de 2010  realitza la IV Trobada de Diàleg Interreligiós i Intercultural en la població més oriental de Catalunya. Periòdicament, Vivarium Gerisena articula també propostes de reflexió obertes a tothom ––en el marc dels anomenats diàlegs dialogals–– que s’inscriuen alhora en un projecte denominat Atrium Artium, que encara es va configurant.