Fons Raimon Panikkar

    La Biblioteca del Barri Vell de la UdG participa en aquest Parlament Català de les Religions amb l'obertura del Fons Raimon Panikkar que podreu visitar.
   

    El 28 d'abril de 2008, en el transcurs de l'acte d'investidura de Raimon Panikkar com a Doctor honoris causa de la Universitat de Girona, es va fer pública la seva voluntat de llegar a la Biblioteca de la UdG la seva rica biblioteca personal. Després de la seva mort, el 26 d'agost de 2010, el mes d'octubre els aproximadament 13.000 documents que integren el fons van arribar a la Biblioteca de la UdG. El 2011 va començar la tasca de catalogació, i finalment el Fons Panikkar va ser presentat en el marc del Simposi Internacional de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani Raimon Panikkar Intercultural and Interreligious Dialogue” (20-22 de maig de 2015).


    El fons està integrat per prop de 13.000 llibres i més de 700 col·leccions de revistes. A banda d’exemplars de tota la seva ingent obra en els diversos idiomes en què escrivia i publicava, hi destaquen la filosofia i la religió, que ocupen dos terços de la biblioteca.


    Així, hi trobem representats tots el gran autors de la filosofia occidental, de Plató a Heidegger. Ja des d’aquí, però, se’ns fa present el pes de l’espiritualitat dins la col·lecció, amb l’àmplia representació de les obres de sant Agustí, sant Tomàs, del mestre Eckhart, de Teilhard de Chardin, de Maritain, d’Eliade.


    El fons d’història de les religions i de religions comparades és d’una riquesa singular. En aquest àmbit, el miler de volums dedicats a les espiritualitats del continent indi, hinduisme i budisme essencialment, configura el caràcter extraordinari d’aquesta biblioteca.

    Diversos investigadors d'arreu del món ja han vingut a Girona a treballar amb el Fons Raimon Panikkar.