Núria Sala — Coreografia Bharatanatyam

Núria Sala, docent de Bharatanatyam al Conservatorio di Vicenza

Informació addicional

Núria Sala

Dansa — bharatanatyam

  Núria Sala Grau (Barcelona, )​ és ballarina i coreògrafa. Va estudiar a Lausana les tècniques de dansa moderna Graham i Limón, i va continuar la seva formació en dansa clàssica i contemporània a Lió i París. Aquí s'uneix a la companyia de dansa "Cecil P. Booth," dirigida per Chantal De Launay.

  El 1988 va conèixer a la ballarina hindú Savitri Nair amb la qual s'inicià en la dansa-teatre clàssica índia Bharatanatyam, a París i a IIMC de Venècia. S'especialitza en aquest estil a Chennai (Índia) i a Itàlia (Associació Natanavedica) sota la direcció de Krishnaveni Lakshmanan, director artístic de la famosa Acadèmia de Dansa "Kalakshetra". Va estudiar música carnàtica i Nattuvanar (solfeig rítmic per a la dansa) amb la famosa música india Kamala Rani. Després de la desaparició del seu guru continuar la seva formació amb els mestres CK Balagopalan, Savithri Jagannatha Rao, Govind Priyadharshini i Leela Samson, el seu mentor principal d'avui. Paral·lelament treballa en dansa contemporània amb els mestres Dominique i Françoise Dupuy i dóna alè al seu treball creatiu en la integració dels diferents llenguatges de la dansa.

   Graduada en Psicoteràpia Humanista per "Institut Estel" de Barcelona, realitza el programa de Perfeccionament del I Curs Nacional d'Educador en Dansa organitzat per Mousike, DAMS (Università degli Studi di Bologna) i el Ministeri de Patrimoni i Activitat Cultural. Ha estat professora de ball durant més de vint anys d'estudiants de totes les edats i orígens, i des de 2007 és titular de la Càtedra de Teatre-Dansa Índia Bharatanatyam en el Conservatori de Música "A. Pedrollo" de Vicenza.

  http://www.nuria-artedanza.com/en/