Jordi Pigem: Economia psicopatològica — TV3, desembre 2012.

Entrevista a Jordi Pigem: ¿está también en crisis nuestra forma de ver el mundo? — Universidad de Valladolid, setembre 2013.

Jordi Pigem

Conferència marc

    Jordi Pigem (Barcelona, 1964) és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona. El 1999 va obtenir el Premi de Filosofia de l'Institut d'Estudis Catalans, amb la tesi El pensament de Raimon Panikkar: Una filosofia de la interdependència (IEC, 2007). Va ser coordinador de la revista d'ecologia Integral i editor del volum Nueva conciencia (Integral, 1991). Del 1998 al 2003 va ser professor i coordinador de l'àrea de filosofia del Masters in Holistic Science del Schumacher College (Universitat de Plymouth, Anglaterra). Ha estat ponent en simposis internacionals a diferents països, col·labora habitualment en publicacions periòdiques en català, castellà i anglès, i és convidat com a conferenciant i professor de cursos tant en universitats, institucions públiques, com empreses privades i col·labora habitualment amb organitzacions no governamentals.

    Entre d'altres, autor de: La odisea de Occidente (Kairós, 1994), Bona crisi. Cap a un món postmaterialista (Ara Llibres, 2009), Qüestió de valors. Del consumisme a la sosteniblitat (Tres i Quatre, 2010), GPS (global personal social). Valores para un mundo en transformación (Kairós, 2011), Heu dit austeritat? Psicopatologia de la (ir)racionalitat econòmica (Proteus, 2012), La nova realitat. De l'economicisme a la consciència quàntica (Kairós, 2013).