Presentació d'Educacionari. Compromesos amb l'educació : una conversa amb Joan Manuel del Pozo. Ateneu Barcelonès, febrer de 2014.

Joan Manuel del Pozo

Modera Paideia

    Joan Manuel del Pozo (La Roda de Andalucía, 1948), és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i des de 1987, professor de Filosofia de la Universitat de Girona, on explica filosofia antiga i ètica aplicada a diverses formes d'acció social. Manté una intensa activitat com a conferenciant aquí i en diversos països entorn de temes d'educació, filosofia, ètica i política. Com a polític, ha estat diputat al Congrés i al Parlament, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona i conseller d'Educació i Universitats en el darrer govern de Pasqual Maragall. Ha estat també conseller de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Actualment és el Síndic de la Universitat de Girona i Director de l'Observatori d'Ètica Aplicada a l'Acció Social, Psicoeducativa i Sociosanitària.

   La seva recerca es concentra en Ciceró entorn del qual ha fet diverses publicacions. Ha traduït al català, publicats per la Fundació Bernat Metge, tres tractats filosòfics de Ciceró, el De natura deorum, el De re publica i les Paradoxa Stoicorum. Ha fet també la traducció directa del llatí original de l'obra clàssica del pensament polític Utopia de Thomas More. És autor de l'assaig Educacionari. Una invitació a pensar i sentir l'educació a través de seixanta conceptes (Ed. 62, 2014).

http://joanmanueldelpozo.blogspot.com.es/