Entrevista a Ignasi Moreta, editor de Fragmenta a Religión Digital, octubre 2013

Entrevista a Ignasi Moreta, editor de Fragmenta a Religión Digital, setembre 2014

Presentació del llibre d'Ignasi Moreta sobre el pensament religiós de Joan Maragall, desembre de 2010.

Conferència ''Noves lectures de Joan Maragall'', per Ignasi Moreta a la llibreria Documenta, el dimarts 21 d'octubre de 2014.

Ignasi Moreta

Relat de la jornada

  Ignasi Moreta (Barcelona, 1980) és professor de literatura catalana a la Universitat Pompeu Fabra i editor de Fragmenta. Doctor en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, s’ha especialitzat en l’estudi del pensament de Joan Maragall. Ha publicat treballs de recerca en l’àmbit de la filologia catalana i de les religions en diverses revistes especialitzades, i ha impartit conferències en universitats i institucions culturals d'Espanya, Mèxic, Colòmbia i el Perú.

   És autor de No et facis posar cendra. Pensament i religió en Joan Maragall (Fragmenta, 2010) i de Converses amb Josep Rius-Camps (Fragmenta, 2014), ha tingut cura de l’edició de dos llibres de Maragall —Visions & cants (Hermes, 2003) i La Setmana Tràgica (Fragmenta, 2009)—, i forma part del comitè editorial de l’edició crítica de les obres completes de Joan Maragall.

    És director literari de Fragmenta Editorial, que va fundar —juntament amb Inês Castel-Branco— l’any 2007. L'any 2012 la Cambra del Llibre de Catalunya va reconèixer la seva tasca editorial amb el premi Memorial Ferran Lara a un jove emprenedor del sector del llibre. Una activitat editorial de publicació de llibres "no religiosos sobre religions" que va acompanyada de presentacions, debats, col·loquis que queden enregistrats i recollits en una esplèndida pàgina web que permet una difusió molt dinàmica a la xarxa, i que fa de Fragmenta un actiu cultural en el nostre país de primer ordre. 

https://www.facebook.com/FragmentaEditorial?ref=nf   

http://ignasimoreta.blogspot.com.es/

http://lectordemaragall.blogspot.com.es/p/ignasi-moreta.html