Exposicions

Art i Espiritualitat            

 

Mostra col·lectiva del Cercle de Conversa

 Església Sant Domènec

Pintura - Escultura - Instal·lació

Fèlix Atmetlla, Pep Aymerich, Jordi Esteban, Jordi Isern, Jordi Martoranno, Maria Mercader, Oriol Texidor, Carles Torrent-Pagès

     Des de fa uns quants anys, un grup de persones vinculades a les arts plàstiques ens trobem regularment per celebrar el que anomenem un Cercle de Conversa. No pretenem altre objectiu que contemplar i compartir idees, intuïcions i experiències sobre les qüestions inherents entre l’art i l’espiritualitat, amb l'afany de gaudir d'una estona d'intercanvi mitjançant la paraula. Aquesta vegada ha sorgit la idea de compartir un mateix espai de conversa a través d'obres pròpies, tot i l'eclecticisme dels diferents plantejaments plàstics. Gràcies al grup Vivàrium Gerisena per oferir-nos aquesta avinentesa, en ocasió d'aquest VI Parlament Català de les Religions de Girona.

L'art es dirigeix a tots... no vol proposar inexorables arguments racionals a les persones, si no transmetre'ls una energia espiritual.
                                                                                                                                                                                   Andrei Tarkovsky

 


 

Espais de Culte a Catalunya                  

 

Ramon Manent i Rodon

Claustre de la Facultat de Lletres de la UdG

    En aquesta exposició, Ramon Manent i Rodon, ens mostra on exerceixen la llibertat religiosa i de culte els individus i les comunitats religioses a Catalunya. La seva resposta és una proposta visual i estètica remarcable per la varietat de confessions i religions, per l’ús dels espais més diversos i perquè el fotògraf ha sabut captar en les seves fotografies la mistagògia que tot fet religiós pressuposa i crea.

    Exposició itinerant de la Comissió Interdiocesana d’Ecumenisme i Relacions Interreligioses promoguda per la Direcció General d’Afers Religiosos.

 

En cada acte sacrificial, en cada realització litúrgica, som al centre mateix de l’espai i el temps, al llombrígol de l’univers, al cor mateix de l’Ésser.
A la dispersió centrífuga d’una existència esquizofrènica, la saviesa real oposa un dinamisme centrípet vers el centre de totes les coses.
                                                                                                                                                                                                                                                          Raimon Panikkar

L'home religiós està assedegat d'ésser, i és en l'espai sagrat on aquest es troba al cor del real, al centre del món,
ben aprop de l'obertura que li permet la comunicació amb el déus.
                                                                                                                                                                                                    Mircea Eliade